Vier grote of 8 kleine paprika‘s op de bakplaat onder de grill ( en onder keren ) zwart roosteren, op een natte doek wat laten afkoelen en het vel eraf halen. De stelen eraan laten zitten. Uit elke paprika een smal ‘partje‘ snijden en het zaad met lijsten eruit peuteren. Voor de vulling 500 gr Hüttenkäse in een zeef wat laten uitlekken. Een stukje Franse geitenkaas van 150 gr verkruimelen, 10 bieslooksprietjes snipperen, de uitgesneden paprikastukjes snipperen, 100 gr pistachenootjes grof hakken. Dit mengen en de paprika‘s vullen (eventueel een spuitzak gebruiken ). De paprika‘s vullen (eventueel spuitzak gebruiken ). De paprika in een schaal leggen en overgieten met 1 dl olijfolie, 1 teen knoflook uit de pers en 2 eetlepels wijnazijn. De paprika‘s zo minstens 3 uur in de koelkast zetten. Op een bedje van gesneden sla en met geroosterd stokbrood serveren.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |